Tacx Blue Matic

De Tacx Blue Matic is een van de voordelige instapmodellen onder de Tacx fietstrainers. De Tacx Blue trainers zijn de nieuwste serie van Tacx en bieden een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding, je krijgt veel fietstrainer voor je geld.

Eenvoudig maar robuust

De Blue Matic mag dan een voordelige fietstrainer zijn, het apparaat is zeker niet goedkoop. Het frame is eenvoudig en snel te monteren, ook grote wielen passen er zonder modificatie zonder problemen in. Dankzij de brede voeten staat de Tacx Blue Matic stevig op de grond en hoef je niet bang te zijn tijdens een zware training.

Weerstand

De Blue Matic fietstrainer is voorzien van een 700 Watt remsysteem, meer dan voldoende voor de meeste gebruikers. Deze maximale weerstand wordt bereikt via acht permanente magneten. Sneller fietsen betekent daarbij ook automatisch meer weerstand.

Via een schakelaar op het stuur stel je zelf de gewenste weerstand in. Dit gaat trapsgewijs in 10 verschillende standen. Zo kan er bijvoorbeeld een oerhollands landschap met flinke tegewind worden gesimuleerd, of een zware beklimming.

Compatible met 29ers

De Blue Matic werkt zonder aanpassingen al met grote wielen. Perfect voor bijvoorbeeld een 29" mountainbike dus. Bij een aantal andere fietstrainers moest je voor dergelijke wielen eerst een aanpassing doen. Niet met de Blue Matic dus, wat dit een goede keuze maakt voor bezitters van een 29er mountainbike.