Tacx Blue Motion

De Tacx Blue Motion is een van de voordelige instapmodellen onder de Tacx fietstrainers. De Tacx Blue trainers bieden een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding, je krijgt dus veel fietstrainer voor je geld.

Eenvoudig maar robuust

De Blue Motion behoort tot de instapmodellen van Tacx, maar dat zegt in dit geval niets over de kwaliteit. Het frame van de Blue Motion (en Blue Matic) is eenvoudig te monteren en staat - dankzij de brede voeten - stevig op de grond. Je hoeft dus niet bang te zijn om te vallen tijdens een heftige training.

Weerstand

De Blue Motion fietstrainer is voorzien van een krachtig 950 Watt remsysteem. Deze weerstand wordt bereikt via een krachtige neodymium magneet en een 1,6 kilogram wegend vliegwiel. Zelfs bij lage trapfrequenties is het hierbij mogelijk om een hoog vermogen te behalen.

Via een schakelaar op het stuur is de gewenste weerstand in te stellen. Dit verloopt in 10 stappen, van weinig weerstand naar veel weerstand. Zo kan er bijvoorbeeld tegewind worden gesimuleerd, of een zware alpenbeklimming.

Compatible met 29ers en 27,5 inch

De Blue Motion is compatible met grote wielen. Dus ook met 29" mountainbikes, iets wat bij de eerdere Tacx modellen niet zomaar te realiseren was. Ook mountainbikers met 27,5" en 29" wielen kunnen voortaan dus thuis op de eigen bike trainen.