Tacx Blue Twist

De Tacx Blue Twist is het perfecte instapmodel onder de Tacx fietstrainers. De Tacx Blue trainers bieden allemaal een uitstekende prijs-kwaliteit-verhouding, de Blue Twist is hierbij het meest gunstig geprijsd.

Voordelig, maar robuust

De Blue Twist mag dan voordelig zijn, er is zeker niet bespaard op de bouwkwaliteit. De trainer staat stevig op zijn poten en kan zeker grote krachten weerstaan.

(Instelbare) weerstand

De Blue Twist fietstrainer is voorzien van een 650 Watt remsysteem, ruim voldoende om op conditie te blijven in de wintermaanden. Deze maximale weerstand wordt bereikt via een remunit op het achterwiel. Het ingebouwde vliegwiel heeft een gewicht van 1 kilogram.

Je wilt natuurlijk niet altijd even zwaar trainen, de weerstand is daarom ook aan te passen (in 7 standen). Dit kan bij de Blue Twist niet vanaf het stuur (de lage prijs moet toch ergens vandaan komen). De weerstand is rechtstreeks op de motor in te stellen. Dit zul je dus voor de training al moeten doen. Geen probleem, maar houd er wel even rekening mee.

Geen stroom nodig

De Blue Twist voorziet in de juiste weerstand via een magneetrem. Dit heeft als voordeel dat de Tacx Blue Twist geen stroom nodig heeft. Je kunt de trainer dan ook vrijwel overal neerzetten voor je training.