Tacx Booster

De Tacx Booster is een van de beste fietstrainers van dit moment. Het is niet voor niets dat veel professionele renners de Booster gebruiken tijdens de warming-up/cooling-down en zelfs voor echte trainingen.

Weerstand

De weerstand van de Tacx Booster wordt bereikt via een sterke magneetrem met ingebouwd vliegwiel. In totaal zijn er acht magneten aanwezig om de krachtigste remsysteem van Tacx tot nu toe te verwezenlijken. De Booster genereert daarbij nog meer vermogen dan bijvoorbeeld de Tacx Satori. Het vliegwiel is bij de Tacx Booster ingebouwd, je loopt dus niet het risico om in aanraking te komen met dit hete onderdeel.

Tacx Booster als warming-up

De Tacx Booster is momenteel bij veel pro-teams in gebruik als officiele trainer voor bijvoorbeeld de warming-up of cooling down. Het frame van de Booster is daarom ontwikkeld om zelfs de grootste krachten probleemloos aan te kunnen. En zeg nou zelf, als de echte tijdrijders deze trainer gebruiken, dan zul je voor thuisgebruik zeker niets te kort komen.

De Tacx Booster is te gebruiken in combinatie met zowel racefietsen als mountainbikes. Wel is het bij beide fietsen aan te raden je eigen achterband te verwisselen met een trainingsband. Een dergelijke trainingsband is beter bestand tegen de weerstand en de daarbij komende wrijving en hitte.

Virtueel fietsen met de Tacx Booster

Wil je toch dat beetje extra tijdens de training op een Tacx Booster, dan kun je ook voor deze fietstrainer gebruik maken van de verschillende Tacx trainingsvideo's.