Tacx Bushido

De Tacx Bushido is de meest high-tech ergotrainer van het moment. Een groot voordeel van de Bushido is de werking zonder dat hier stroom voor nodig is. Je kunt de ergotrainer dus echt overal binnen- of buiten uw huis plaatsen.

Weerstand

De Bushido fietstrainer is voorzien van een krachtig remsysteem, welke een weerstand tot maar liefst 1400 Watt kan leveren. Deze weerstand wordt bereikt door een motorrem en een 2kg computergestuurd vliegwiel te combineren tot één systeem met een massatraagheid van maar liefst 60 kilogram. Dit systeem biedt je altijd voldoende weerstand, maar weerhoudt je er niet van de pedalen op soepele wijze rond te trappen.

Alle informatie in beeld

De Tacx Bushido Smart is een ergotrainer. Dit betekent dat er ook verschillende waarden te meten zijn. Via de meegeleverde computer (geschikt voor stuurmontage) kun je snel en eenvoudig alle informatie bekijken welke nodig is voor een goede training. Een aantal voorbeelden zijn: vermogen, hartslag, cadans, snelheid en tijd. Daarnaast kun je verschillende trainingsprogramma's activeren welke onder andere varieren in helling of hartslag.

Een leuke optie is weer te vinden in de vorm van LED-lampjes. Wanneer je veel vermogen trapt, dan lichten de LEDs rood op, bij een lager vermogen branden de LEDs in een groene kleur. Zo weet je precies of je genoeg vermogen levert tijdens de inspanning.

Virtual Reality (PC of iPad tablet)

De Tacx Bushido is optioneel uit te breiden met het welbekende VR-systeem van Tacx. Wanneer je kiest voor de Tacx Bushido for Tablet, dan is deze zelfs aan een iPad te koppelen. De stuurcomputer wordt in dit geval vervangen door een iPad tablet, waardoor het geheel volkomen draadloos wordt. De Bushido for tablet is hierdoor niet meer te koppelen aan een reguliere PC.