Tacx Flow

De Tacx Flow is het instapmodel onder de Tacx ergotrainers. Dit houdt in dat je kunt fietsen en daarbij eenvoudig je prestaties kunt meten, dat alles tegen een betaalbare prijs. Het frame van de Tacx Flow is zo ontworpen dat deze licht meeveert tijdens het fietsen, wat het comfort ten goede komt.

De weerstand van de Flow wordt behaald via een elektromagnetische rem, welke wordt aangestuurd via de meegeleverde computer. Je fiets is eenvoudig in de flow te plaatsen, welke - samen met de Skyliner voorwielsteun - een stabiele basis voor je training vormt.

Tacx Flow computer

Via de meegeleverde computer (geschikt voor stuurmontage) zie je in een oogopslag alle relevante statistieken. De computer meet je hartslag, het getrapte vermogen, de snelheid en de trapfrequentie en geeft deze visueel weer op het display van de computer. Zo weet je altijd precies wat je aan het doen bent en kun je de training hier eventueel op aanpassen. De Tacx Flow kent ook een aantal aanpasbare programma's. Zo kun je bijvoorbeeld het vermogen aanpassen of de helling (hoe stijl het omhoog of omlaag gaat).

Tacx Flow Smart

Bij de naam Tacx denken mensen vaak aan trainen in een virtuele wereld. Met andere woorden, je ziet op een beeldscherm ook echt waar je fietst. De Tacx Flow Smart is een nieuwere versie van de Tacx Smart en is te gebruiken als een dergelijke Tacx VR-trainer (virtual reality).

Tot slot: de Tacx Flow is geschikt voor zowel racefietsen als mountainbikes. Wel wordt aangeraden een speciale trainingsband te gebruiken, welke de slijtage minimaliseert.