Tacx Ironman

De Tacx Ironman is een van de nieuwste fietstrainers uit het hogere segment van Tacx. De Tacx Ironman is - zoals de naam al doet vermoeden - speciaal gebouwd voor triathleten die graag tot het uiterste gaan. Ironman verwijst hierbij naar de legendarische Ironman triathlon in Hawaii.

Weerstand

De hoge weerstand van de Tacx Ironman wordt verwezenlijkt via een geavanceerde motorrem. De remkracht wordt dynamisch bijgehouden en - waar nodig - bijgestuurd om een realistische ervaring te bieden. Hier wordt ook bij afdalingen goed rekening mee gehouden.

Fietstrainer voor triathleten

De Tacx Ironman is speciaal ontwikkeld voor de triathlon. Onderhuids is de Ironman vrijwel gelijk aan de i-Genius, maar dan met een aantal kleine aanpassingen. Zo ziet het frame er anders uit (er prijkt een mooie Ironman print op), wordt er een Kona Hawaii bidon meegeleverd en kun je virtueel trainen op het officiele Ironman parcours in Hawaii.

Tacx Trainer Software

De Tacx Ironman werkt met de Tacx Trainer Software 4.0, de nieuwste versie van het Tacx programma. Deze software (TTS 4) zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat je virtuele video's kunt bekijken tijdens het trainen. Dankzij nauwkeurige kaarten en goede 3D-beelden wordt ook binnen trainen op de Tacx een levensechte ervaring.