Tacx Satori Smart

De Tacx Satori Smart is een doorontwikkeling van de originele Tacx Satori. In tegenstelling tot de originele Satori biedt de Satori Smart je namelijk wel verschillende meetwaarden die zo belangrijk zijn voor een goede training.

Deze meetwaarden kun je eenvoudig tijdens de training bekijken op een scherm naar keuze. De Satori Smart stuurt de gegevens via ANT+ of Bluetooth naar bijvoorbeeld je smartphone of tablet. Een extra scherm aanschaffen is daarom niet nodig. Als je de trainingsinformatie graag op een laptop of PC bekijkt, dan kan dat natuurlijk ook.

Weerstand

De weerstand van de Tacx Satori wordt behaald door een krachtige magneetrem. Deze magneetrem laat zich naar wens instellen om zo een rustig rondje te kunnen fietsen of om jezelf af te laten zien met een extra zware training. De maximale weerstand bedraagt 950 Watt (net zoveel als de Tacx Blue Motion). Je kunt met behulp van deze weerstand een maximaal hellingspercentage van 7% simuleren. De weerstand is tijdens het fietsen in te stellen op tien verschillende standen (via een hendel welke geschikt is voor stuurmontage).

Tacx Satori als warming-up

De originele Tacx Satori had geen stroom nodig, waardoor deze overal in huis neergezet kon worden. De nieuwe Tacx Satori Smart heeft dit wel, maar biedt daardoor ook veel extra functionaliteit. Je kunt de Satori nog steeds perfect gebruiken voor de warming-up, maar ook zware duurtrainingen zijn nu goed uit te voeren op de Satori Smart.

De Tacx Satori Smart (ofwel T2400) is compatibel met zowel racefietsen als mountainbikes. De minimale wielmaat is 26", maar ook 29" wielen en alles daartussenin past. Het is wel aan te raden om je normale band te verwisselen met een trainingsband. Zo'n trainingsband is beter bestand tegen de weerstand en de daarbij komende wrijvingswarmte.

Virtueel fietsen met de Tacx Satori

Tacx is natuurlijk bekend geworden met de immens populaire trainingsvideo's. Een paar uur trainen wordt namelijk veel prettiger met een mooie omgeving om je heen. De Tacx Satori Smart werkt (optioneel) ook met deze virtuele trainingen.

Verbinden met de PC

De Satori Smart werkt 'out of the box' alleen via Bluetooth Smart en ANT+ met mobiele devices. Wil je de trainer toch graag aan een Windows PC of laptop koppelen, dan kan dat gelukkig wel. Je hebt hiervoor de Upgrade Smart nodig, een softwarepakket incl. de benodigde hardware voor je computer.