Tacx Vortex Smart

De Tacx Vortex Smart was de eerste interactieve Tacx ergotrainer. Dit houdt in dat je kunt fietsen en daarbij eenvoudig je prestaties kunt meten, terwijl je rondrijdt in een digitale wereld. Het frame van de Tacx Vortex is eenvoudig in te klappen en kan dus compact worden opgeborgen.

De Tacx Vortex Smart (ook wel i-Vortex genoemd) wordt geleverd zonder fietscomputer. Dit lijkt een nadeel, maar dat is het zeker niet. Je kiest met deze ergotrainer zelf welk apparaat je gebruikt tijdens de training. Wil jij trainen met een laptop, dan koppel je deze. Kies jij voor een smartphone? Ook dat is een optie.

Slim trainen met de Tacx Vortex Smart

De Vortex Smart fietstrainer is eenvoudig te verbinden met je smartphone of tablet. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van het ANT+ FE-C protocol, wat simpelweg inhoudt dat je ook 3rd-party-software zoals Zwift kunt gebruiken. Dat hoeft natuurlijk niet, ook de eigen Tacx-software werkt er gewoon mee. Geen mobiel apparaat bij de hand? Geen probleem, de Vortex Smart werkt ook zonder extra apparatuur, zij het zonder uitgebreide trainingsfuncties.

Afzien met de Tacx i-Vortex

Comfortabel binnen trainen in de warmte van je eigen huis; het klinkt zo prettig. De Vortex ergotrainer beschikt echter over een remvermogen van 950 Watt en kan hellingen tot 7% simuleren. Ook binnen trainen is daarmee toch echt wel afzien.

Tot slot: de Tacx Vortex is geschikt voor zowel racefietsen, triathlon-fietsen als mountainbikes (ook 29" compatibel).