Welke Tacx moet ik kopen?

Deze pagina biedt je een helpende hand wanneer je op zoekt bent naar een fietstrainer, maar nog niet weet welke Tacx de juiste is voor jou. De specificaties van de populairste Tacx fietstrainer modellen worden hier met elkaar vergeleken, zodat je alles tegen elkaar kunt afwegen om zo de juiste trainer te kopen.

Je zult jezelf eerst af moeten vragen of het belangrijk is om je prestaties te registreren. Wanneer je de fiets voornamelijk gebruikt als warming-up of om even te ontspannen, dan is dit vaak niet nodig en volstaat een normale fietstrainer. Wil je echter gericht trainen en hierbij bepaalde waarden kunnen bekijken (en instellen), dan kun je beter voor een ergotrainer kiezen.

Sommige Tacx fietstrainers werken met een app, de Tacx Cycling app. De bediening van de ergotrainer werkt in dit geval via de app. Ook video's kun je via deze app op bijvoorbeeld je tablet bekijken. Er zijn ook trainers welke niet compatible zijn met de app, deze kun je in sommige gevallen wel aansluiten op de computer om zo alsnog de video's te kunnen bekijken.

Voor de fanatieke fietsers zal ook meespelen welke Tacx een bepaalde weerstand levert. Deze weerstand bepaalt immers of je hard genoeg kunt trainen. De Bushido Smart kan met een weerstand van 1400 Watt perfect zijn voor wedstrijdrijders. Een recreant zal dit vermogen niet snel nodig hebben en kan daardoor kiezen voor een goedkope fietstrainer met een lagere maximale weerstand.

Welke Tacx heeft de specificaties die ik belangrijk vind?

In onderstaande tabel vind je de belangrijkste zaken terug om snel en rationeel een juiste beslissing te kunnen maken.

Tacx Ironman Tacx Bushido Smart Tacx Vortex Smart Tacx Satori Smart Tacx Flow Tacx Booster Tacx Blue Motion Tacx Blue Matic Tacx Blue Twist
Soort trainer * Ergotrainer Ergotrainer Ergotrainer Ergotrainer Ergotrainer Fietstrainer Fietstrainer Fietstrainer Fietstrainer
Stuurcomputer Ja Nee Ja Nee Ja Nee Nee Nee Nee
Stuurschakelaar ** Ja Nee Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nee
Video-optie Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja Ja
Stand-alone *** Nee Nee Ja Nee Ja Ja Ja Ja Ja
Draadloos Nee Ja Nee Ja Nee Ja Ja Ja Ja
Weerstand 1500 Watt 1400 Watt 950 Watt 950 Watt 800 Watt 1050 Watt 950 Watt 700 Watt 650 Watt
Skyliner wielsteun Ja Ja Ja Ja Ja Ja Nee Nee Nee
Adviesprijs €999,- €679,- €499,- €299,- €399,- €249,- €209,- €159,- €129,-
Meer info Ironman Bushido Vortex Smart Satori Smart Flow Booster Blue Motion Blue Matic Blue Twist
Kopen Kopen Kopen Kopen Kopen Kopen Kopen Kopen Kopen

* Wanneer een Tacx fietstrainer is uitgerust om prestaties te registreren, dan spreken we officieel van een ergotrainer en niet van een fietstrainer.

** Sommige Tacx trainers zijn voorzien van een schakelaar op het stuur om zo handmatig (zonder gebruik van een app of PC) de weerstand in te stellen.

*** Een aantal Tacx trainers is ook stand-alone te gebruiken, zonder gebruik van een app of PC. Hierboven zie je voor welke Tacx dit geldt.